Sadržaj

9. 11. 2021.

Poduzetništvo, sat razrednika u 8.b

Poduzetništvo, sat razrednika u 8.b

Prilično je izazovno osmisliti neki zadatak za osme razrede, a da im bude zanimljiv, da ih potiče na razmišljanje te da iz njega, kroz zabavu, nešto nauče.

Ponudila sam im međupredmetnu temu poduzetništvo i čini se da sam stvarno pogodila nešto za što pokazuju interes. Trebali su osmisliti kako će kupiti kuću ili stan koristeći kredit. Morali su odabrati željeni kvart za stan, kvadraturu, posao koji bi radili kako bi mogli plaćati kredit, zamisliti imaju li supružnike, djecu, automobile... Uložili su puno truda istražujući, budući da su morali priložiti dokumentaciju ili web stranice s kojih su uzeli tražene podatke. Naišli smo i na neočekivane odgovore: većina njih bi bili samci, u stanu od 45 kvadrata i bez djece jer su zaključili da je skupo imati djecu. Nasmijali smo se do suza. No, uvidjeli su koja je vrijednost novca, koliko teško ljudi stječu nekretnine, koliko se treba žrtvovati za pojedine stvari koje želimo...

Zaključak: Moramo puno učiti kako bismo imali dobre poslove i mogli kupiti željeni stan/ kuću, a da istovremeno možemo imati i obitelj.

Postigli smo što smo željeli- spoznati vrijednost učenja, osvijestiti kako uz puno truda postižemo što želimo, a čini mi se da su učenici uvidjeli i koliko se zapravo roditelji trude kako bi im omogućili sretno i bezbrižno djetinsvo.

Nikolina Katulić

Prečice