Sadržaj

9. 11. 2021.

Projekt o Pliniju starijem

Projekt o Pliniju starijem

Učenici 7. razreda su se natjecali na satu Latinskog jezika kako bi pobjednik imao pravo ne odgovoriti na jedno pitanje iz nadolazećeg testa.

Bili su podijeljeni u dvije skupine, a zadatak je bio predstaviti Plinija Starijeg na bilo koji  način. Učenici su zadatak shvatili vrlo ozbiljno, a rezultate uloženog truda možete vidjeti iz priloženih slika.

Prva skupina je odlučila jednu učenicu odjenuti u Plinija Starijeg, te napraviti maketu njegovog jedinog sačuvanog djela, enciklopedijskog priručnika ,,Prirodoslovlje’’, a druga skupina  je napravila umnu mapu i plakat na kojem su ispisali 10 zanimljivih činjenica o njemu.

Obje skupine su napravile različite i zanimljive projekte, iako su zadane upute ovog natjecanje bile iste za sve sudionike.

Svi smo se kroz ovo natjecanje jako zabavili i puno novoga naučili o Pliniju Starijem. Na kraju je bilo jako teško odlučiti o pobjedniku pa nas je profesorica sve nagradila za trud- svi imamo pravo izbaciti pitanje na koje ne znamo odgovor. Čini se da nam se trud isplatio.

Nadamo se da će vam se radovi svidjeti!

Ana J., 7.c

Prečice