Sadržaj

4. 7. 2022.

15 autoportreta za samopouzdanje

15 autoportreta za samopouzdanje

Ponosno objavljujemo da smo od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) nagrađeni oznakom kvalitete (eTwinning Quality Label) za projekt  "15 autoportreta za samopouzdanje" koji je proveden unutar redovne nastave likovne kulture u IB programu u šk. god. 2021. - 2022.

Projekt "15 autoportreta za samopouzdanje" primarno je namijenjen učenicima 6. razreda osnovne škole, no mogli su se pridružiti i učenici ostalih viših razreda. Projekt je ostvaren u suradnji s kolegicom Petrom Ružić, učiteljicom likovne kulture u OŠ Augusta Šenoe u Zagrebu.

Učenici su imali priliku upoznati umjetnička djela autora akademskog realizma, fovizma, ekspresionizma, kubizma, nadrealizma i street arta. Krajnji cilj projekta je bio razviti kod učenika samopouzdanje i sigurnost u osobne sposobnosti i identitet, što je jedan od ciljeva međupredmetne teme Osobni i socijalni razvoj (unutar Nacionalnog okvirnog kurikuluma pri MZO-u). Oznaka kvaliteta potvrđuje da je projekt ispunio određene državne i europske standarde.

Likovne radove učenika i detaljni opis projekta možete pogledati putem ove poveznice,  ukoliko ste prijavljeni na eTwinning platformi.

Više informacija o projektu možete pogledati ovdje. 

Quality Label

Ivana Devernay  Cimić, prof., učitelj savjetnik (likovna kultura)

Prečice