Sadržaj

22. 6. 2023.

u 5.-u za 5

u 5.-u za 5

Uzbudljivo događanje nedavno je održano u našoj školi - održano je predstavljanje renomirane 5. gimnazije u Zagrebu i radionice pod nazivom U 5-u za 5. Radionica se fokusirala na istraživanje gibanja. Gostujuće predavanje vodila je kolegica Katarina Tolić, mag.edu.phys.

Gostujuće predavanje Katarine Tolić pružilo je učenicima osmog razreda izvanrednu priliku da se upoznaju s 5. gimnazijom, jednom od najuglednijih srednjih škola u našem gradu. Kroz predavanje, učenici su dobili uvid u raznolike programe i aktivnosti koje ova gimnazija nudi, ističući posebno njihov naglasak na prirodoznanstvenim područjima.

Nakon predavanja, uslijedila je interaktivna istraživački usmjerena radionica iz gibanja. Učenici su imali priliku koristiti računalnu aplikaciju Tracker, koja je izuzetno korisna za analizu i praćenje gibanja objekata. Kroz praktične primjere, učenici su istraživali jednoliko gibanje po pravcu i slobodni pad, primjenjujući stečena znanja iz fizike na stvarne situacije.

Ova radionica pružila je učenicima mogućnost da aktivno sudjeluju u procesu učenja, primjenjujući teorijsko znanje na konkretnim primjerima. Kroz analizu gibanja, učenici su razvili svoje vještine promatranja, mjerenja i kritičkog razmišljanja. Također su imali priliku surađivati u timovima, razmjenjivati ideje i rješavati probleme zajedno.

Gostovanje Katarine Tolić, koja je predstavila učenicima 8. razreda napredne tehnike analize gibanja, bili su izuzetno inspirativni i motivirajući za naše učenike. Ovo iskustvo duboko je potaknulo njihov interes za znanost i motiviralo ih za daljnje istraživanje.

Ponosni smo na naše učenike 8. razreda koji su aktivno sudjelovali u radionici i pokazali izvanrednu zainteresiranost za temu gibanja. Ovakvi događaji pružaju nam nevjerojatnu priliku da obogatimo njihovo školovanje i potaknemo njihovu ljubav prema znanosti.

 

Zahvaljujemo se Katarini.

 

Filomena Marija Grgurin

 

Prečice