Sadržaj

21. 12. 2017.

eTwinning projekt: Building Cultural Bridges: Croatia and Finland – Let's meet!

eTwinning projekt: Building Cultural Bridges: Croatia and Finland – Let's meet!

Učenici 4.c razreda, u sklopu redovne nastave na satima Engleskog jezika, sudjeluju u međunarodnom eTwinning projektu s Finskom, pod nazivom “Building Cultural Bridges: Croatia and Finland”.

Kako bi se predstavili svojim partnerima snimili su uvodni video pod nazivom “Let’s meet!”, kojeg možete pogledati na ovoj poveznici:

Osim uvodnim videom, naši su se učenici predstavili partnerima kratkim pismima o sebi, kao i o svojoj obitelji koju su također prikazali obiteljskim stablom koristeći tradicionalne načine prezentacije poput pisama i plakata, ali i korištenjem računalnih alata (Word i Powerpoint datoteke). Svi sadržaji su na engleskom jeziku i i dijele se s partnerima na sigurnom (“e-safe”) mrežnom portalu eTwinninga, Twinspaceu.

eTwinning je mrežni portal za međunarodnu suradnju i povezivanje škola diljem Europe. To je sigurno mrežno okruženje pod nadzorom Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Više o eTwinning portalu možete pročitati i pogledati na ovoj poveznici: eTweening.

Obzirom da su međukulturalnost i IKT (informacijsko-komunikacijske tehnologije) alati teme našeg školskog Erasmus+ projekta „Gubec-our window to the world“ (o kojemu više možete pročitati na ovoj poveznici: Erasmus+.), smatrali smo kako bi bilo zanimljivo i korisno napraviti projekt u kojem će učenici staviti u uporabu vokabular i jezične strukture propisane nastavnim planom i programom, ojačati svoje jezične vještine (slušanje, govorenje, pisanje i čitanje) i samopouzdanje u korištenju engleskog jezika te istovremeno unaprijediti svoje vještine korištenja IKT alata, kao i svoje međukluturalne vještine.

U projektu će učenici predstaviti sebe, svoju obitelj, opisati kako izgleda njihov dan, kao i što rade u slobodno vrijeme. Od partnera će primati materijale na istu temu te će uspoređivati poslane i primljene materijale. Vidjet će kako izgleda dan njihovih vršnjaka u Finskoj i kojim se slobodnim aktivnostima oni bave. Svi materijali će biti razmjenjivani na engleskom jeziku te se naglasak stavlja na njihovu izradu korištenjem IKT alata, tamo gdje je to moguće.

Marija Svirčić

Prečice