Sadržaj

23. 11. 2018.

Dan zamijenjenih uloga

Dan zamijenjenih uloga

Dana 20. studenog 2018. učenici 2. b razreda obilježili su Međunarodni dan djeteta i dječjih prava. Prema Konvenciji o pravima djeteta temelj za svijet mira je sredina gdje djeca postaju prijatelji, uče i rade surađujući i odrastaju sa spoznajom o međuovisnosti svih živih bića.

Taj dan, učenici i učiteljice su odlučili zamijeniti uloge te su učenici imali priliku postati učitelji na jedan dan. Želja nam je bila ovim zadatkom potaknuti učenike na kretivnost, logičko razmišljanje, ali prije svega na razvoj prijateljskih odnosa, suradničkog učenja, poštivanja i uvažavanja različitih ideja, međusobnog razumijevanja i uvažavanja drugoga.

Učenici su se, prema svojim interesima, podijelili u skupine po predmetima koji žele taj dan prezentirati svojim prijateljima u razredu. Učenici su s velikom odgovornošću prihvatili zadatak te su se već isti dan ozbiljno primili posla i krenuli zajednički, marljivo osmišljavati zadatke koje će prezentirati u nastavi i produženom boravku. 

Zajednički trud, rad i suradničko ozračje naših malih učitelja i učiteljica urodio je plodom te smo taj dan vidjeli mnoštvo kreativnih zadataka, prezentacija, igara i aktivnosti kojima su učenici kroz igru učili i povezivali naučeni sadržaj.

Kako izgleda kada cijelim razredom „zavladaju“ učitelji i učiteljice pogledajte u našoj fotogaleriji.

Učiteljice Marija i Marija

Prečice