Sadržaj

10. 12. 2018.

Posjet Interliberu, 2018.

Posjet Interliberu, 2018.

Učenici 6. i 8. razreda su u četvrtak 22. studenog poslije nastave posjetili 42. Međunarodni sajam knjiga Interliber i to u organizaciji naše profesorice Nikoline Katulić i knjižničarke Irene Šafarik.

Divno je bilo uroniti u šarenilo pisane riječi i prolistati knjige koje privuku zanimljivim koricama, a neke ipak onim važnijim, sadržajem.

Nije nam bilo lako, jer izbora je bilo previše. Hoćemo li neku kriminalističku priču, zabavnu pustolovinu ili temu odrastanja? Možda bi meni prije spavanja ipak bilo dobro pročitati neku priču za mlade buntovnice koje će me upoznati s djelima hrabrih i talentiranih žena iz povijesti?

Iako, to nije bila naša cijela pustolovina kroz Interliber. Bilo je i onih koje su privukli „ljigavci“, igračke, šalice, fritule… Koliko ljudi toliko ćudi.

Šetajući paviljonima prepunim knjiga vrijeme je prošlo nevjerojatnom brzinom, tako da su samo neki, najodlučniji, uspjeli kupiti i ponijeti kući odabranu literaturu.

Bilo bi baš super da smo stigli popričati s piscima, koji bi nam dali savjet kako  postati bolji pisci, barem zadaćnica.

Helena R., 6. a

Prečice