Sadržaj

4. 6. 2019.

Posjet Goethe institutu

Posjet Goethe institutu

Učenici osmih razreda kojima su njemački i latinski izborni jezici posjetili su Goethe institut u Zagrebu u pratnji profesorica Đopa, Sedmak i Katulić.

U Institutu smo uvijek lijepo dočekani uz pregršt zanimljivih radionica i interaktivnih predavanja.

Ove su godine učenici morali istražiti sve o Bauhausu te napraviti kolaž u vezi Bauhausa, istražiti u prostoriji geometrijske predmete koje bismo mogli povezati s Bauhausom. Jedna grupa učenika je također morala pronaći građevine Bauhausa diljem Europe.

Za izradu zadataka morali su koristiti razne digitalne alate i aplikacije poput  PicCollage i Foto Jet te su na kraju prezentirali svoje radove ostalim grupama. Kroz njihove prezentacije upoznali smo Bauhaus i doživjeli ga na potupuno drugačiji način (u početku je bio Visoka škola za arhitekturu i oblikovanja s osnovnom  idejom ostvarivanja jedinstva likovnih umjetnosti u okviru arhitekture te povezanosti umjetnika s praktičnim životom, osnovana 1919. god.)

Bauhaus  dućani su najrasprostranjeniji u Njemačkoj i ove godine obilježavaju 100. godinu postojanja i djelovanja.

Voditelj radionice je bio jako zadovoljan kao i sami učenici. Komentirali su kako je ovo jedna od najboljih izvanučioničkih nastava budući da su cijelo vrijeme aktivni, koriste njemački jezik i digitalne alate.

Prof. Đopa, Sedmak i  Katulić

Prečice