Sadržaj

6. 6. 2019.

Terenska nastava osmih razreda u Vukovaru

Terenska nastava osmih razreda u Vukovaru

Krajem mjeseca svibnja učenici osmih razreda naše škole sudjelovali su na terenskoj nastavi u Vukovaru. 
Nakon nekoliko predavanja i večernje zabave u disku na brodu prvog dana, učenike je drugog dana dočekalo rano buđenje jer su trebali biti spremni za obilazak cijelog niza lokacija. 
Tako smo posjetili Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put, Vukovarsku bolnicu, izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, masovnu grobnicu na Občari, Velepromet, Borovo Commerce, te franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova. 
Za kraj posjeta učenici su zajedno s učenicima drugih pet hrvatskih škola posjetili Školu mira, a o istoj najbolje govori tekst sa službene stranice Memorijalnog centra:

Škola mira završna je faza dvodnevnog posjeta učenika osmih razreda Vukovaru. Njezin je cilj da učenici nakon učenja o Domovinskom ratu i događajima na prostoru Vukovara i njegove okolice 1991. godine završe posjet u pozitivnom ozračju, svjesni da je mir ono čemu trebaju težiti, i kao pojedinci i kao narod.
Škola mira želi pomoći učenicima u izgradnji temelja na kojima će se razvijati kao odgovorni građani i građanke svjesni važnosti uvažavanja različitosti i njegovanja trajnog mira. Moć prošlosti od velike je važnosti u izgradnji pravedne i mirne budućnosti.

Prečice