Sadržaj

Europska noć istraživača 2019.

Poštovani učenici i roditelji,

ovim putem vam preporučamo  Europsku noć istraživača u Republici Hrvatskoj.

Europska noć istraživača je dugogodišnja inicijativa Europske komisije u području znanosti kojoj je naglasak na popularizaciji znanosti, osvještavanju javnosti o važnosti „znanosti u društvu i za društvo“, o važnosti rada znanstvenika i istraživača, o europskim i nacionalnim politikama u znanosti, a obilježava se svake godine posljednjeg petka u mjesecu rujnu diljem Europe.

Hrvatska provodi Europsku noć istraživača 2018. i 2019. godine u sklopu projekta „Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night (TPTF_ERN)“.

 „Europska noć istraživača“  tradicionalno se provodi posljednjeg petka u mjesecu rujnu.

Na javnim površinama gradova hrvatski znanstvenici i istraživači imat će štandove s interaktivnim sadržajima, ponajprije namijenjenih mlađoj populaciji. Nadalje, program obuhvaća i aktivnosti glavne pozornice, nagradne igre i ostalo.

Aktivnosti su namijenjene većinom mlađoj populaciji, odnosno osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj djeci, a svrha im je zabava, učenje uz igru i prezentacije te osvještavanje šire javnosti o glavnim porukama projekta. 

Sadržaj aktivnosti je interaktivan i namijenjen djeci, a osnovni cilj projekta je popularizacija znanosti u društvu.

Europska noć istraživača se održava 27. rujna 2019. godine na sljedećim lokacijama od 17 do 22 sata:

Zagreb: Europski trg, Tunel Grič

Split: Podrumi Dioklecijanove palače, Riva

Rijeka: Tower Center Rijeka

Osijek: Dvorište Rektorata.

Video o prošlogodišnjoj Europskoj noći istraživača pogledajte na Youtube kanalu te podržite Projekt i popratite aktivnosti na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter.

Ovdje možete preuzeti plakat Noć istraživača 2019. 

 

 

Prečice