Sadržaj

7. 10. 2021.

33. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

33. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Dragi svi,

pozivamo vas na 33. smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja se održava online od 5. do 8. listopada na YouTube kanalu Hrvatske udruge učeničkih zadruga.

Naša učenička zadruga "To je to!" predstavlja se svojim proizvodom Kamišibaj kazalište: Butai i legenda "Ne tako strašni zmaj" u video praktikumu pod rednim brojem 61.

Poveznica na 33. smotru

Na ovogodišnjoj Smotri sudjeluju 63 učeničke zadruge iz svih županija te sedam učeničkih zadruga s prezentacijama istraživačkog rada. Škola domaćin Smotre je OŠ Blage Zadre iz Vukovara u kojoj djeluje učenička zadruga Zlatne ruke, a iz Tavankuta, Republika Srbija, predstavlja se učenička zadruga iz Osnovne škole Matija Gubec.

33. smotra učeničkih zadruga i ove se godine održava online zbog svima poznatih epidemioloških razloga, međutim to ne znači da je bilo koji segment Smotre slabiji u odnosu na smotre koje su se održavale uživo, dapače. U 63 video praktikuma i sedam sažetaka istraživačkih radova, čiji je cilj bio kroz četiri minute pokazati izradu proizvoda, vjerujemo da ćete uživati u kreativnosti i entuzijazmu učenika i voditelja osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje.

Ovogodišnja Smotra odličan je poligon za razmjenu ideja ne samo među učeničkim zadrugama i školama nego i svima onima koji vole 'uradi sam' pristup, kulturnu i povijesnu baštinu hrvatskih krajeva kao i niz ideja za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta iz raznih segmenata svakodnevice.

Želim se posebno zahvaliti svojim učenicima zadrugarima koji sudjeluju na Smotri i koji su marljivo, kreativno i ustrajno radili cijelu godinu u otežanim uvjetima. Zato vas toplo pozivam da pogledate sve radove koje su vam zadrugari pripremili i da ih podržite u njihovom daljnjem radu.

Djelujmo inovativno, kreativno i poduzetnički!

Ivana Devernay Cimić,

voditeljica UZ "To je to!",  OŠ Matije Gupca, Zagreb

Prečice