Sadržaj

11. 2. 2022.

Obavijest o distribuciji testova i testiranju na Covid - 19

Obavijest o distribuciji testova i testiranju na Covid - 19

Poštovani roditelji, 

budući da sutra u škole stižu antigenski testovi na COVID-19,  prosljeđujemo informacije  o testiranju učenika prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, u svrhu ukidanja izolacije zbog Covida 19.

S obzirom da je prvi tjedan testiranja, za početak će u petak, 11. 2. 2022. svi učenici dobiti upute i testove, koje će ponijeti kući, kao i obrazac pod nazivom Nepristanak (Izjava o nepristanku na testiranje).

Ukoliko su roditelji suglasni da će kod kuće testirati djecu testovima koje će preuzeti u školi, ne trebaju potpisivati nikakvu suglasnost.

Roditelji koji odbijaju samotestiranje trebaju ispuniti i potpisati obrazac koji je u privitku pod naslovom Nepristanak i zajedno s neotvorenim testom u ponedjeljak ga vratiti razredniku u školu.

Ukoliko je vaše dijete preboljelo Covid - 19 unutar 120 dana ili je cijepljeno, ne treba se testirati svaki tjedan, već samo u slučaju pozitivnog učenika u razrednom odjelu. 

Također, učenici koji su preboljeli Covid ili su cijepljeni, neće trebati u samoizolaciju, ali će se u slučaju oboljelog učenika u razrednom odjelu trebati testirati.

Tim učenicima danas podijeljeni testovi ostaju sve do potrebe za testiranjem, a dok ih ne potroše ili im ne istekne 120 dana, ne preuzimaju nove. 

Na poveznici možete pogledati detalje o postupanju s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekidima izolacije i karantene, prema posljednjim naputcima HZJZ-a.

 

U prilogu možete naći i privitke koje je poslalo Ministarstvo obrazovanja, vezane uz testiranje.

Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Također, možete pogledati video upute o tome kako upotrijebiti antigenski test na COVID - 19. 

Učenici provode testiranje po mogućnosti u što kraćem roku do povratka u školu kako bi rezultati testa bili pouzdaniji.

 

U privitku:

·       Obavijest za roditelje / skrbnike

·       Izjava o nepristanku na testiranje

·       Upute školama

·       Upute za uporabu testova

Srdačan pozdrav,

Ljiljana Klinger, ravnateljica

Prečice