Sadržaj

22. 3. 2022.

LIK 2022. - rezultati županijskog natjecanja

LIK 2022. - rezultati županijskog natjecanja

Na natjecanje – izložbu LIK 2022. s područja Grada Zagreba pristiglo je 166 likovnih radova iz 54  osnovne škole i 36 likovnih radova iz 13 srednjih škola.

Za izložbu LIK 2022. odabrano je ukupno 39 likovnih radova za županijsku razinu natjecanja iz 24 osnovne škole i 38 likovnih radova kao posebnih (izvan natjecateljske kategorije) iz 28 osnovnih škola. Za županijsku je razinu natjecanja srednjih škola izabrano  10 radova iz 6 srednjih škola te 3 posebna rada iz 2 srednje škole, izvan kategorije natjecanja.

Svi su odabrani radovi županijske razine izloženi u virtualnoj izložbi Natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2022.

Za natjecanje - izložbu na državnoj razini, prema zadanim propozicijama 1A i 2A kategorije, izabrana  su tri rada iz osnovne i tri rada iz srednje škole.

Zajednička je tema ovogodišnjega LIK-a  u kategoriji 1A i 2A  bila "Ljudsko tijelo".

Za učenike osnovnih škola zadatak je bio rekomponirati crno-bijelu fotografiju (fotokopiju) renomiranog umjetničkog djela s temom ljudskog tijela, uz primjenu ritma ploha u odabranom komplementarnom kontrastu u likovnoj tehnici kolaža.

U kategoriji srednjih škola zadatak je uključivao istraživanje i objašnjavanje zadanih načina oblikovanja forme na odabranim primjerima umjetničkih djela koja tematiziraju ljudsko tijelo, a rezultate svojih istraživanja prezentirali su u formi plakata pomoću digitalnih alata.

Ovogodišnje se natjecanje razlikovalo od svih prethodnih. Istovremeno se održavalo u svim osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske,  11. veljače 2022. od 10.30 do 12.30 sati.

Poštujući "Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19“ (Narodne novinebr. 35/22.), donesenu 18. ožujka 2022., i ove je godine županijska izložba  virtualnog karaktera. Virtualna izložba LIK 2022. sastoji se od nekoliko skupina: skupina plasiranih za državno natjecanje, skupina radova pohvaljenih za iznimno uspješan rad od strane županijskog povjerenstva te skupina posebnih radova koji svojom likovnom kvalitetom zaslužuju biti viđeni, (iako su u njihovom ostvarenju propuštene neke od zadanih propozicija natjecanja). Najbolji radovi učenika osnovnih i srednjih škola koji su se plasirali za državno natjecanje bit će  izloženi i u glavnom predvorju škole domaćina, OŠ Matije Gupca.

Svi učenici čiji su radovi selektirani na županijskom natjecanju-izložbi dobit će pohvalnice, a njihovi mentori zahvalnice putem elektroničke pošte.

Virtualnu izložbu moći ćete pogledati od 22. 03. 2022. pomoću poveznice LIK 2022.

POVJERENSTVO ZA LIK 2022.:

PREDSJEDNICA: mr. Ljiljana Klinger

TAJNICA: Ivana Devernay Cimić

ČLANOVI: Milena Matijević Medvešek, David Kelčec, Tanja Cvetko, Ida Loher, Iva Ćurić, Matej Pašalić,  Darko Gregec, Ana Barbić Katičić, Ivica Šimić, Irena Brodej Balestrin, Sanja Žurić, Vesna Budinski i Vesna Bobinski.

ORGANIZATORI:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Agencija za odgoj i obrazovanje

Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade

Osnovna škola Matije Gupca

Zagreb, ožujak 2022.

 

 

Prečice