Sadržaj

24. 4. 2022.

GubeX treći u Hrvatskoj, idu u Sloveniju

GubeX treći u Hrvatskoj, idu u Sloveniju

Robotički tim naše škole GubeX Enterprise po peti put zaredom sudjelovao je na državnom finalu najvećeg svjetskog robotičkog natjecanja First Lego League (FLL). 

U ovogodišnjoj sezoni učenici su razvijali koncept na temu prijevoza tereta te su pronašli rješenje koje smanjuje buku koju proizvode dronovi. Surađivali su s tvrtkama koje se bave dronovima te posjetili laboratorij za akustiku na FER-u, gdje su se zadnjih tjedan dana i pripremali za natjecanje. 

Trud se isplatio jer su GubeX Enterprise ukupno bili treći na natjecanju te najbolji u dvije kategorije - dizajnu robota i temeljnim vrijednostima. 

Ovim rezultatom su naši učenici ostvarili plasman na regionalno finale koje se održava 14. svibnja u Ljubljani. 

Vrijedno je spomena i da je mentor tima Lego Bears koji je u ovom natjecanju osvojio ukupno drugo mjesto, Dino R. - naš bivši učenik i član GubeX Enterprise tima (2019. sudjelovali na svjetskom prvenstvu u Libanonu), u svojoj srednjoj školi pokrenuo cijeli program robotike te sada kao učenik trećeg razreda vodi robotički tim. 


Naši učenici koji su sudjelovali na natjecanju su Dora H., Juraj V., Erik H. (5. razred), Petar V. (6. razred), Mark M. (MYP 2), te Ivor Č.T. i Vid B. (7. razred). 

 

Prečice