Sadržaj

24. 10. 2022.

Radionice mindfulnessa za učenike

Radionice mindfulnessa za učenike

Što je mindfulness?

Mindfulness je znanstveno utemeljena tehnika koja nam pomaže umiriti se, sabrati svoje misli i reagirati svjesnije u stresnim i izazovnim situacijama života.

Cilj radionica mindfulnessa je potaknuti razvoj vještina kojima će učenici unaprijediti svjesnost o onom što se događa u njima i oko njih, naučiti kako učinkovito odgovoriti na svoje misli, razumjeti kako se emocije manifestiraju u tijelu, razviti vještine samokontrole te prepoznati kako pažnja luta.

Kome su namjenjene radionice minndfulnessa?

  • Učenicima   2. i 3. razreda
  • Učenicima koji trebaju podršku u regulaciji emocija
  • Učenicima koji su često zabrinuti i/ili napeti
  • Učenicima koji (pre)intenzivno reagiraju na svakodnevne stresne situacije
  • Učenicima koji se suočavaju s promjenama u obiteljskom kontekstu
  • Učenicima koji pokazuju psihosomatske tegobe (bolove i smetnje koji nemaju jasan fiziološki uzrok. Primjerice glavobolju, bolove u trbuhu ili probleme s probavom)

Što učenici  dobivaju?

Kroz niz iskustvenih vježbi  učenici će naučiti učinkovite načine kako se umiriti i upravljati svojom pažnjom, mislima, emocijama i ponašanjima.

Kako ćemo raditi?

Program se sastoji od ukupno 8  radionica u trajanju od 45 minuta. Radionice će  biti  organizirane  dinamikom od 1 x tjedno pod vodstvom školske psihologinje Natalie Dujić.  Rad je planiran u malim skupinama. Nakon prijave zainteresiranih učenika dogovoriti ćemo točan termin održavanja.

Kako dijete uključiti u radionice mindfulnessa?

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite dijete uključiti u radionice obratite se psihologinji škole putem e-pošte: natalia@os-mgubec.hr.

 

Preporuka za čitanje:

Priča mame Nine: kako je mindfulness pomogao mojem osmogodišnjaku

Prečice