Sadržaj

14. 12. 2022.

Potraga za svetim Nikolom

Potraga za svetim Nikolom

Advent je vrijeme priprave za Božić koji u ljudima budi ljubav, nježnost, oduševljenje i ushit, želju za zajedništvom i bliskošću, ali i želju za zajedničkom igrom.

Dana 6. prosinca u našoj  školi pokušali smo kroz lik svetog Nikole barem na trenutak u svakome učeniku potaknuti upravo te osjećaje  koji se polako bude u nama dok čekamo Božić.

Rano ujutro već sa prvim minutama smjene učenici nižih razreda nacionalnog i internacionalnog programa krenuli su u potragu kroz školu. Kao u svakoj potrazi morali su pratiti tragove. Velike čizme bile su trag Nikole sa zadacima  što im je činiti. Izmjenjivali su se tu zadaci o svecu, slagalice  s njegovom slikom, legendama koje se vežu za sveca, zagonetkama, pjesmama koje govore u njemu, pitalicama  čiji bi odgovor upućivao na drugi trag/zadatak. Na kraju potrage svaki je razred zasluženo pronašao darove svetog Nikole. Veselje i zajedništvo moglo se vidjeti, ljubav i bliskost osjetiti kroz izmjene osmjeha i zagrljaja. Darivanje i potraga nije zaobišla niti učenike viših razreda oba programa koji su uz pomoć razrednika imali mogućnost odabrati potragu za Nikolom ili odabrati online igre na satu razredne zajednice koje su bile ispunjene filmom, kvizovima, križaljkama, zagonetkama o Nikoli. Mogućnost je bila i obići naš  Adventski park u holu škole u kojem su postavljene jelke koje skrivaju pitanja, zagonetke, zanimljivosti o Adventu kao i adventski kalendar koji upotpunjuje čar prostora s porukama kako radosnije dočekati Božić.
     Naravno, da bi sve to moglo biti pripremljeno i ostvareno pobrinuli su se i učenici skupina IChatholic i Vjeronaučne skupine.

1. b pjeva svetom Nikoli:

Prigodni video 4.a:

4. c i sveti Nikola:

Vesela potraga:

Prečice