Sadržaj

5. 4. 2023.

Erasmus+ projekt "Robotika jučer, danas, sutra"- mobilnost u Bugarskoj

Erasmus+ projekt

U sklopu Erasmus+ sustava  osam učenika sedmih i osmih razreda naše škole otputovalo je u Bugarsku. To je bila druga mobilnost u sklopu projekta Robotika jučer, danas, sutra u interakciji s okruženjem i klimom, u kojemu je sudjelovalo devet država s područja cijele Europe.

Glavne aktivnosti, poput radionica fizike, kemije, robotike i elektrotehnike, održavale su se u gradu Pazardžiku, u južnoj Bugarskoj. Učenici su imali priliku upoznati se sa STEM područjima te kako oni imaju priliku poboljšati njihove utjecaje na budućnost. Profesori sa sveučilišta u Sofiji pomno su pratili njihov napredak te ih usmjeravali u istome smjeru.

U poslijepodnevnim satima družili su se s učenicima  iz Portugala, Sjeverne Makedonije, Belgije, Bugarske, Rumunjske, Italije i Španjolske. Tada su imali priliku upoznati prije svega nove prijatelje, ali i različite kulture, vjere te običaje.

Uz domaćina Pazardžika učenici su posjetili Plovdiv i glavni grad Sofiju gdje su razgledavali mnoge znamenitosti poput katedrala, muzeja i parkova.

Svima je ovo bilo izrazito pozitivno iskustvo, u kojemu su imali priliku međusobno razmjenjivati multikulturalnost, učiti, ali se ponajprije zabaviti.

 

Ana Jurić, 8.c

Prečice