Sadržaj

2. 10. 2023.

Naša zadruga "To je to!" sudjelovala na 35. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Naša zadruga

Naša učenička zadruga "To je to! sudjelovala je na 35. smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske od 26. do 29. rujna 2023. godine u Poreču, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza učeničkih zadruga. Rad naše zadruge su predstavljale  učenice Ida A. i Karla P. (obje učenice 7. razreda, u nacionalnom i međunarodnom programu), pod vodstvom učiteljice mentorice Ivane Devernay Cimić.
Na ovogodišnjoj Smotri svoj rad i proizvode predstavilo je 60 učeničkih zadruga iz svih hrvatskih županija dok je devet učeničkih zadruga prezentiralo svoje vrijedne istraživačke radove. Svi sudionici Smotre imali su priliku sudjelovati u bogatstvu kreativnih pokaznih radionica te pokazati ono što najbolje znaju i rade.

S ponosnom i veseljem objavljujemo da je rad naše učeničke zadruge pohvaljen od strane državnog povjerenstva, s naglaskom na tehnološku inovatinovst i ekološke principe vidljive u zbirci proizvoda "Pod Gupčevom lipom". Zbirka se sastoji od "Gupčevog srčeka" (biorazgradivi papir sa sjemenom neke biljke), ručno rađene unikatne čestitke; vrećo-tegle, vrećice, torbe i označivača sašivenih od žutice (ukrašeni u japanskoj tehnici hapa-zome - ručno otiskivanje biljaka na tkaninu ili papir). Sa svojom unikatnom čestitkom-suvenirom naziva "Pod Gupčevom lipom" plasirali smo se u kategoriji najproizvoda. 
Državna smotra učeničkih zadruga je raskošno prezetiranje prekrasnih proizvoda na izložbeno-prodajnim prostorima i odraz su poduzetništva mladih kao temeljni motor prosperiteta i budućnosti našeg društva. Ovu Smotru ćemo pamtiti po uspješnom nastupu naših učenica, međusobnoj razmjeni ideja, novim poslovnim suradnjama i prijateljstvima, ugodnom boravku uz more, sunčanom vremenu i lijepim uspomenama. 

Ivana Devernay Cimić, 
mentorica i voditeljica sekcije Co-Art Creative Studio

Promo - letak "Pod Gupčevom lipom"

Plakat za Smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Prečice