Sadržaj

LIK 2024. - rezultati Županijskog natjecanja

Poštovani,

konačne rezultate natjecanja  - izložbe učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2024. možete vidjeti u priloženom dokumentu:

REZULTATI- županijsko natjecanje - LIK 2024.

Na natjecanje – izložbu LIK 2024. s područja Grada Zagreba pristigla su ukupno 188 digitalna likovna rada. Iz 53 osnovne škole pristiglo je 157 digitalnih fotografija i 31 digitalni plakat iz 11 srednjih škola.

Za županijsku je razinu natjecanja osnovnih škola odabrano ukupno 105 digitalnih radova iz 48 osnovnih škola te 7 radova izvan natjecateljske kategorije (kao posebnih) iz  5 osnovnih škola. Za županijsku je razinu natjecanja srednjih škola izabrano 17 digitalnih plakata iz 9 srednjih škola.

Za natjecanje - izložbu na državnoj su razini, prema zadanim propozicijama 1A i 2A kategorije, izabrana tri rada (digitalne animacije) iz osnovne škole i tri digitalne animacije iz srednje škole.

Ovogodišnje se natjecanje održavalo istovremeno u svim osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske,  2. veljače 2024. od 10:00 do 13:00 sati u matičnim školama učenika.

Zajednička tema ovogodišnjega LIK-a u kategoriji 1A i 2A  je MODA.

Za učenike osnovnih škola ovogodišnji likovni zadatak bio je dizajnirati suvremenu školsku uniformu kombinirajući slikarsku i digitalnu tehniku, dok su srednjoškolci trebali oblikovati plakat za modnu marku u digitalnom obliku.

Sve odabrane radove, odnosno konačne rezultate na županijskoj razni natjecanja možete vidjeti od 7. 03. 2024. na web stranici škole domaćina i u virtualnoj izložbi putem poveznice LIK 2024. ili QR koda:

Virtualna izložba LIK 2024. sastoji se od nekoliko skupina: skupina radova izabranih za državno natjecanje, skupina radova izabranih za županijsku razinu natjecanja te skupina posebnih radova koji svojom likovnom kvalitetom zaslužuju biti viđeni, iako su izašli iz okvira zadanih propozicija natjecanja.

Najbolji radovi učenika osnovnih i srednjih škola, koji su se plasirali za državno natjecanje, bit će virtualno prezentirani u obliku promo videa LIK 2024. u glavnom predvorju OŠ Matije Gupca.

Svi učenici čiji su radovi izabrani na županijskom natjecanju-izložbi dobit će pohvalnice, a njihovi mentori zahvalnice putem elektroničke pošte.


Posebno pohvaljujemo sve sudionike i mentore čiji su radovi izloženi na županijskom natjecanju - izložbi.

PLAKAT LIK 2024a

PLAKAT LIK 2024b

 

Ivana Devernay Cimić,

tajnica Povjerenstva LIK 2023. za županiju Grad Zagreb

 

mr. Ljiljana Klinger,

predsjednica Povjerenstva LIK 2023. za županiju Grad Zagreb

Prečice