Sadržaj

24. 1. 2019.

Natjecanje First Lego League - GubeX Enterprise ide u Sloveniju

Natjecanje First Lego League - GubeX Enterprise ide u Sloveniju

Robotičarski tim naše škole GubeX Enterprise natjecao se na državnom natjecanju First Lego League, koje se održalo 19. 1. na zagrebačkom FER-u.
Nakon mjeseci priprema i školskih praznika provedenih u školi, naš tim je odmjerio snage s timovima iz cijele države. U samom natjecanju postoji više kategorija koje se ocjenjuju, npr. kategorija  dizajniranja i programiranja robota, ali ocjenjuje se i projekt koji bi trebao riješiti neki problem koji muči čovječanstvo (naš tim je riješio problem čišćenja svemirskog smeća). Također, ocjenjuje se i suradnja unutar tima, dijeljenje ideja u zajednici, suradnja s drugim timovima i sl.
Na kraju natjecanja naš tim je pobijedio u kategoriji "Temeljne vrijednosti", ušli su među prva tri mjesta u kategoriji razrade projekta, te su kao jedan od četiri najbolja tima u državi prošli na regionalno finale koje se 16. 3. 2019. održava u Celju u Sloveniji. 
Tamo će se suočiti s timovima iz cijelog niza država, a najbolji od njih će dobiti priliku prisustvovati svjetskom finalu. 

Prečice