Sadržaj

1. 7. 2019.

Gubex Enterprise sudjelovao na svjetskom prvenstvu FIRST LEGO League u Libanonu

Gubex Enterprise sudjelovao na svjetskom prvenstvu FIRST LEGO League u Libanonu

Naši robotičari, tim Gubex Enterprise sudjelovali su na Svjetskom prvenstvu First Lego League u gradu Byblosu u Libanonu, od 14. – 16. lipnja 2019.

Zahvaljujući sponzorima bez kojih odlazak na ovo veličanstveno svjetsko natjecanje ne bi bio moguć, deset članova Gubex Enterprisea su zajedno sa svojim mentorima, Markom Šolićem i Irenom Šafarik Župić imali priliku prisustvovati i natjecati se među više od 500 učenika i 46 timova iz cijelog svijeta.

First Lego League je natjecanje koje potiče kreativnost i inovativnost, a naglasak je, uz dizajniranje i programiranje robota koji treba što bolje riješiti tematski zadatak projekta,  na timskom radu i razvoju temeljnih vrijednosti. Osim što učenici nauče dizajnirati i programirati robota kojem je svrha rješavanje nekog realnog problema suvremenog svijeta, u velikoj mjeri razvijaju sposobnosti timskog rada, osmišljavanja projekta, rješavanja problema te uče inovativno razmišljati.

Ovogodišnja tema bila je „Into the Orbit“ – timovi su trebali osmisliti projekt koji će rješavati neki od problema u svemiru. Naš tim bavio se problemom rješavanja svemirskog otpada.

Na prethodnim regionalnim i državnim natjecanjima postigli su zapažene rezultate, posebno u kategoriji temeljnih vrijednosti gdje su se istaknuli svojim timskim radom i zajedništvom te zaslužili pozivnicu na svjetsko natjecanje u gradu Byblosu u Libanonu.

Konkurencija među timovima je bila izuzetno jaka, no naši učenici su nas dostojno i srčano predstavljali na svim područjima.

U Libanonu su imali prilike vidjeti i egzotične znamenitosti grada Byblosa i Bejruta, ali i provesti tri nezaboravna dana u natjecateljskom kampusu družeći se i skupljajući iskustva od svojih vršnjaka iz cijelog svijeta.

Posebno su bile dojmljive svečanosti otvaranja i zatvaranja natjecanja, koji su bile pravi festival predivnog šarenila kultura cijelog svijeta. Prenosile su ozračja kreativnosti i poticaja na toleranciju i zajedništvo.

Za sve koji su imali prilike sudjelovati na ovom natjecanju vjerujemo da je ovo bilo predivno i nezaboravno iskustvo koje će ih motivirati na daljnje uspjehe.

Prečice