Sadržaj

20. 1. 2020.

Gubex Enterprise osvojili 3. mjesto i idu u Sloveniju!

Gubex Enterprise osvojili 3. mjesto i idu u Sloveniju!

Na zagrebačkom FER-u se u subotu, 18. siječnja 2020. održalo državno finale robotičkog natjecanja First Lego League. Tim naše škole, Gubex Enterprise, osvojio je treće mjesto i time se plasirao na regionalno finale koje se sredinom ožujka održava u Kopru u Sloveniji. 

First Lego League najveće je svjetsko robotičko natjecanje u kojem sudjeluje preko tristo tisuća učenika u gotovo četrdeset tisuća timova, a mi ga pamtimo po uspjehu našeg prošlogodišnjeg tima koji je otišao sve do svjetskog finala u Libanonu. 

Ove godine tema natjecanja je bila "Gradovi budućnosti", a učenici su uz programiranje robota morali riješiti i probleme zajednice koja ih okružuje. Naši učenici rješavali su probleme prometa ispred naše škole, kao i probleme s reciklažom otpada. Išli su u posjete tvrtkama, dobivali donacije, a naša škola zbog njih je postala bogatija i za nekoliko novih kanti za otpad. 
Za ovakav rezultat bili su potrebni mjeseci mukotrpnog rada, a još više posla učenike čeka u pripremama za regionalno finale. Dva najbolja hrvatska tima s regionalnog finala dobivaju pozivnice za svjetska finala, u Houstonu (SAD) i u Grčkoj. 

Prečice