Sadržaj

9. 3. 2018.

Gubec u ružičastom

Gubec u ružičastom

Posljednju srijedu u veljači obilježili smo Dan prevencije vršnjačkog nasilja, poznat pod nazivom Dan ružičastih majica ili Pink Shirt Day.

Kako bismo ga obilježili sa svim učenicima, socijalna pedagoginja Marija Globan osmislila je radionice za sve razrede i u suradnji s razrednicima provedene su na satovima razrednika. Učenici razredne nastave pogledali su animirani film o nenasilnoj komunikaciji te su kreativnim tehnikama izražavali svoje osjećaje u odnosima s prijateljima.

2. a razred sa svojim učiteljicama Irenom Brodej Balestrin i Nikolinom Španjić pripremio je scenski nastup. Prvim razredima prikazali su svoja znanja o rješavanju sukoba kroz dva kratka igrokaza. Nastup su upotpunili koreografijom na pjesmu „Život nije siv“, službenu pjesmu Dana ružičastih majica.

Socijalna pedagoginja Ivana Oštarijaš kroz interaktivne aktivnosti obradila je ovu temu s učenicima međunarodnog programa. Oni nešto stariji, učenici predmetne nastave, diskutirali su o važnosti prijateljskih odnosa i kritički se osvrnuli na vlastita očekivanja u odnosu s vršnjacima.

Kako bismo i vizualno obilježili ovaj dan, u srijedu smo se svi prikladno odjenuli, a školski hodnici vrvili su raznim nijansama ružičaste boje.

Marija Globan, socijalna pedagoginja

Prečice