Sadržaj

15. 3. 2020.

Upute za pristupanje virtualnim razredima

Upute za pristupanje virtualnim razredima

Poštovani učenici i roditelji,

ovdje možete pročitati kako se uključiti u virtualne razrede OŠ Matije Gupca.

 

VAŽNE NAPOMENE

  • Virtualne učionice bit će dostupne od ponedjeljka, 16. 3. 2020. Prvi dan učenici prate program i raspored prema prijedlogu Ministarstva (RASPORED), te eventualne obavijesti razrednika u virtualnoj učionici.  
  • U ponedjak, 16. 3. i utorak, 17. 3. učenici se trebaju logirati u virtualne učionice kako bi proučili sadržaje, dok u srijedu očekujemo uspostavljanje pune funkcionalnosti. Svo vrijeme, od ponedjeljka 16. 3. učenici trebaju pratiti sadržaje navedene u RASPOREDU.
  • Učenici su dužni svaki dan sudjelovati u predloženim aktivnostima u virtualnoj učionici. Prisutnost učenika na nastavi pratit će se na temelju njihove aktivnosti u virtualnoj učionici.
  • Komunikacija u virtualnim razredima treba se odvijati u pozitivnom ozračju i biti uvažavajuća i pristojna. Treba imati na umu kako je napisano vidljivo svim učenicima, učiteljima i ravnateljici Škole. Nemojte pisati nepotrebne komentare ili pitanja nevezana uz temu, kako ne biste ometali učenje.
  • Također, sve se upute, kao i razredi, nalaze na mrežnoj stranici Škole u izborniku VIRTUALNI RAZREDI (s lijeve strane u pregledniku SADRŽAJ, na samom vrhu).
  • Napominjemo da se svi učenici predmetne nastave moraju prijaviti putem AAI identiteta, odnosno Carnetove korisničke oznake (ime.prezime @skole.hr) i lozinke (ista korisnička oznaka i lozinka kojom ulazite u E-dnevnik).
  • U slučaju da je netko izgubio navedene podatke treba se javiti na e-mail adresu: ksenija.knezovic@skole.hr
  • Trenutno postoje poteškoće s aktiviranjem Office365 računa putem stranice office365.skole.hr i s kreiranjem timova u aplikaciji Microsoft Teams. Molimo vas za strpljenje i razumijevanje s obzirom na opterećenost sustava na globalnoj razini. Microsoft u suradnji s CARNET-om radi na što žurnijem otklanjanju poteškoća te ćemo vas obavijestiti čim budu otklonjene. Prilikom poteškoća s aktiviranjem Officea 365 nije potrebno slati zahtjev za novom lozinkom našem Administratoru na e-mail, već samo ukoliko ne možete aktivirati svoj AAI@edu.hr identitet.

UPUTE ZA UKLJUČIVANJE U VIRTUALNE RAZREDE, MICROSOFT OFFICE 365 – TEAMS

I. PRIJAVA U MICROSOFT OFFICE 365

1. način

Kako bi učenici pristupili aplikaciji TEAMS i kako bi ih razrednici mogli dodati u virtualne razrede potrebno je prijaviti se u Microsoft Office365 za škole (putem Google tražilice ili direktno putem poveznice  https://office365.skole.hr/

Oni učenici koji su se barem jednom prijavili na Office365, već su dodani u virtualne razrede.

Nakon što se učenik prijavi u Microsoft Office 365 za škole, odabire aplikaciju TEAMS i prijavljuje se u svoj razred.

2. način

U izborniku na web stranici Škole: VIRTUALNI RAZREDI vrši se prijava učenika u Microsoft Office365 – Teams. Ukoliko već niste dodani u razred, razrednik dobiva poruku kada se učenik prijavi i dodaje ga u razred.

Svaka prijava u MICROSOFT OFFICE365 vrši se pomoću AAI identiteta, odnosno Carnetove korisničke oznake (ime.prezime@skole.hr) i lozinke.

II. VIRTUALNI RAZREDI

Na stranici https://office365.skole.hr/  kliknete na AAI@EduHr Prijava i upišete podatke svojeg korisničkog identiteta (korisnička oznaka: ime.prezime@skole.hr; zaporku koju koristite za ulazak u isti).

- Nakon ulaska odaberete Odvedi me na Office365.

- MFA (Multi-factor Authentication): isključeno – OSTAVITI ISKLJUČENIM

Prijavom učenika u Microsoft Office365, učenik odabire aplikaciju TEAMS.

- odabirom TIMOVI učenik bira razred kojem pripada.

- odabir OPĆENITO – komunikacija s ostalim učenicima u razredu, razrednikom i predmetnim učiteljima.

- odabir KANALI (SKRIVENI KANALI) – klikom na predmet učenik bira predmete koje pohađa te kroz te kanale komunicira s predmetnim učiteljem, odnosno pohađa nastavu.

Prečice