Sadržaj

18. 3. 2020.

Poteškoće sa sustavom Office 365 za škole

Poteškoće sa sustavom Office 365 za škole

Poštovani roditelji i učitelji, 

prema našem uvidu, svi  učenici uspješno su se prijavili  u virtualne učionice i nastava se odvija, kada god je to moguće, prema rasporedu.

S  obzirom na  objektivne okolnosti  u ovoj situaciji kada se velik  broj korisnika  prijavljuje i radi u sustavu istovremeno, on je često preopterećen te, očekivano, postoje poteškoće i zastoji u radu. 

Može se dogoditi da vam nakon pristupa portalu  office365.skole.hr bude javljeno kako  „adresa ne postoji“, „korisnik nije u sustavu“, „nije točna zaporka“, „ustanova ne odgovara na upite i autentikacija je nemoguća“ i sl. To je znak  da se Officeu trenutačno ne može pristupiti, no bit će moguće kasnije kada poteškoće budu otklonjene.

Isto se događa i prilikom rješavanja nekih zadataka u virtualnim učionicama. Ponekad učenici ne mogu otvoriti neki dokument ili poslati svoj odgovor. Provjerite rokove, moguće da ga nije potrebno rješavati i slati odmah, već može pričekati do trenutka kad je sustav pod manjim opterećenjem.  CARNet neprekidno radi na proširenju kapaciteta. 

Ukoliko se cijeli dan nisu uspjeli logirati, učenici o tome trebaju  obavijestiti svoje razrednike. 

Važno je u ovoj situaciji da ostanemo pozitivni, solidarni,  strpljivi  i – najvažnije od svega – čuvamo zdravlje.  

Prečice