Sadržaj

23. 4. 2018.

Obilježavanje Svjetskog dana knjige

Obilježavanje Svjetskog dana knjige

Svjetski dan knjige obilježava se svake godine 23. travnja, na datum smrti dva slavna svjetska pisca, Miguela de Cervantesa i Williama Shakespearea, te se sama zamisao zasniva na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na dan Svetog Jurja.

U našoj školskoj knjižnici obilježili smo ga prigodnim aktivnostima. Tako su učenici MYP 3 razreda imali priliku debatirati na temu „Knjiga ili e- knjiga“ i pokušali se usuglasiti kakva će biti budućnost knjiga te koje su prednosti i mane „papirnatih“ i digitalnih knjiga.

Učenici MYP 0 razreda su za učenike 1. a razreda priredili lutkarsku izvedbu poznate „Bajke o ribaru i ribici“ Aleksandra S. Puškina. Učenici su predstavu sami režirali, te izradili lutke i scenografiju.

Krajem ovog našeg „knjiškog“ dana svojim dolaskom nas je počastila književnica Ankica Blažinović-Kljajo i predstavila svoju zbirku priča „Meni je najbolje biti ja“. Susretu su prisustvovali učenici 5. razreda, a književnica je imala priliku odgovarati na brojna pitanja radoznalih učenika te nam pričati što to znači biti književnik, kako je dobila inspiraciju za svoju knjigu, kako nastaju priče te nam pročitati jednu svoju priču.

Kako su izgledale aktivnosti u školskoj knjižnici pogledajte u galeriji fotografija.

Za sve one koji se žele priključiti obilježavanju Svjetskog dana knjige van okvira škole, preporučujemo da zavire u program manifestacije „Noć knjige 2018.“ koja se održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske i među mnoštvom aktivnosti odaberu nešto za sebe.

Program možete pogledati na sljedećoj poveznici: Noć knjige 2018.

Ugodno čitanje žele vam vaše školske knjižničarke.

Prečice