Sadržaj

11. 6. 2020.

Kreacija grčkih bogova - Teogonija iz mašte

Kreacija grčkih bogova - Teogonija iz mašte

Učimo istražujući svijet oko sebe, a kako bi došli do novih originalnih ideja, moramo izazvati vlastitu maštu i vidjeti koliko kreativnosti se krije u nama.

Mitologije su na maštoviti način opisivale svijet oko nas i posredovanjem raznih bogova i božica personificirala svijet oko nas, bilo da se radilo o prirodnim pojavama ili ljudskim djelovanjima, vrlinama i emocijama.

Božanstvima su posvećivali razne biljke i životinje koje su simbolizirale neke njihove karakteristike  i dodjeljivali im simbole koje bi bile odraz njihove moći.

Tako je na primjer Afrodita božica ljepote, ljubavi, plodnosti, spolnosti i brodarstva, a njeni simboli su  ruža, mirta i jabuka u biljnom svijetu te slavuj, zec, labud i dupin u životinjskom svijetu.

Zadatak učenika grčkog jezika je bio osmisliti vlastito božanstvo i prikazati opisno i vizualno, kroz sliku ili na način da se prerušimo u naše zamišljeno božanstvo. Može li bolje? Odmah sam zaronila u ormare svih ukućana i krenula u potragu za odjećom i predmetima koji će prikazati moju zamisao...

A što smo sve izmaštali to samo prof. Katulić zna. Vama ostavljamo da se zabavite sa svojom kreacijom.

Helena R., 7.a

Prečice