Sadržaj

25. 9. 2020.

LIK 2020.

LIK 2020.

Poštovani,

 

REZULTATE NATJECANJA-IZLOŽBE UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA GRADA ZAGREBA IZ PODRUČJA VIZUALNIH UMJETNOSTI I DIZAJNA – LIK 2020. MOŽETE VIDJETI U PRILOŽENIM DOKUMENTIMA.

POveznica: Virtualna izložba LIK 2020.

 

Tema ovogodišnjeg LIK-a u kategoriji osnovnih i srednjih škola bila je Umjetnost i čovjek.

U kategoriji osnovnih škola podtema je glasila Kad bi spomenici pričali, a legende oživjele, dok je podtema u kategoriji srednjih škola bila Ljudsko tijelo u umjetnosti. Svi su učenici imali isti zadatak, oblikovati navedene podteme u likovnu cjelinu stripa kao medija.

Ovogodišnje je Natjecanje - izložba učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK 2020. provedeno  u posebnim uvjetima. Tako je  nastala virtualna izložba LIK 2020. Za razliku od tradicionalnog izložbenog postava LIK-a koji  je zbog prostora ograničavao broj izložaka, virtualna nam je izložba omogućila  izlaganje većeg broja likovnih radova. Na taj je način Povjerenstvo za provedbu natjecanja željelo dati priznanje učenicima za dosadašnji vrijedni rad, motivirati ih za buduće likovno stvaranje te ih ohrabriti za nove izazove u trenutačno vrlo zahtjevnom obliku školovanja.

 

Povjerenstvo posebno pohvaljuje sve učenike osmih razreda, njihovih je radova na ovogodišnjoj izložbi LIK-a najviše izloženo. S obzirom da su oni već započeli svoje srednjoškolsko obrazovanje, želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

Učenici koji su se plasirali na državno natjecanje bit će predloženi za Pohvalu Grada Zagreba.

Također, Povjerenstvo je u kategoriji 1A i 2A posebno pohvalilo učenike čiji su radovi ocijenjeni kao iznimno uspješni.

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju–izložbi LIK 2020. dobili su pohvalnice, a njihovi učitelji–mentori zahvalnice.

Sve vrste pohvalnica i zahvalnica biti će poslane školama putem e-maila.

 

Pozivamo vas da putem poveznice  pogledate virtualnu izložbu LIK 2020. za županiju Grad Zagreb gdje su izloženi radovi sa županijskog natjecanja.

 

 

Ivana Devernay Cimić, prof.

tajnica Povjerenstva LIK 2020. za županiju Grad Zagreb

 

 

U ime Povjerenstva:

mr. Ljiljana Klinger,

predsjednica Povjerenstva LIK 2020. za županiju Grad Zagreb

 

 

 

Uvodni tekst - osnovna škola

Uvodni tekst - srednja škola

Zadatak 1A kategorija

Zadatak 2A kategorija

Povjerenstvo - LIK 2020., Grad Zagreb

REZULTATI NATJECANJA LIK 2020.

 

 

Prečice