Sadržaj

13. 10. 2020.

Didaktička slikovnica

Didaktička slikovnica

Predstavljamo vam naše mlade zadrugare na 32. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske  koja će se održati virtualnim putem od 26. do 30. listopada 2020. godine.

Kako smo još početkom prošle školske godine počeli vrijedno raditi na našem proizvodu, uspjeli smo ga na vrijeme zgotoviti kako bismo se sada mogli natjecati.

Pozivamo vas da pogledate prvi video zapis o našoj Didaktičkoj slikovnici, a onda i video prezentaciju putem kojih naši najvrjedniji zadrugari predstavljaju našu zadrugu i naš proizvod:

 

 

 

DIDAKTIČKA SLIKOVNICA je šivana meka knjiga, namijenjena djeci predškolskog uzrasta, djeci s teškoćama u razvoju (autizam, ADHD) i starijim osobama koje imaju poteškoća s pamćenjem i motorikom (oboljelima od Alzheimerove bolesti).

Didaktička slikovnica se sastoji od više stranica s različitim edukativnim sadržajima i aktivnostima koje potiču samostalnost u radu, razvoj fine motorike, logičko zaključivanje i kreativno mišljenje.

U slikovnici možete naći raznovrsne igre/aktivnosti prepoznavanja boja i oblika, memorije, spajanja dijelova u cjelinu, nizanja, slaganja i razlikovanja prema odgovarajućem obliku, boji ili veličini, vezanja, kopčanja gumbi, provlačenja vrpci, preplitanja trakama i pletenje vunom, računanja, povlačenja zatvarača, umetanje oblika i sl.

Osim vizualnog i auditivnog, poseban je naglasak na poticanju taktilnog osjeta i doživljaja.

Stranice didaktičke slikovnice izrađene su od debljeg filca na koje su prišiveni različiti (reciklirani)  materijali: filc, pamučne i druge tkanine, gumbi, spajalice, vrpce, vuna, kopče, čičak-traka, perlice, ukosnice, gumice, vezice, ukrasne vrpce, zatvarači, alke...

Namjera nam je napraviti kolekciju različitih didaktičkih učilica u obliku lopte, kocke,  jastuka, pokrivača i sl., koje ćemo donirati dječjim vrtićima, Centru za autizam, Klinici za dječje bolesti Zagreb - "Klaićeva"  i Domu za starije i nemoćne Trešnjevka.    

Didaktička slikovnica nastala je u međusobnoj suradnji učenika zadrugara koji pohađaju sekcije Šnajderaj, Šašave švelje i Co-art Creative Studio.

 

U ime svih voditeljica sekcija,

Ivana Devernay Cimić, 

voditeljica UZ "To je to!" OŠ Matije Gupca, Zagreb

Prečice