Sadržaj

Projekti

 


Erasmus+

O projektima


Erasmus+ projekt Robotics, Yesterday - Today - Tomorrow - Its interaction with environment and climate  (1. 2. 2022. - 28. 2. 2024.)

Projekt kojim se potiče razvoj računalnog razmišljanja, razvijanje samostalnosti i logičkog zaključivanja, znanja koja će učenici i nositelji projekta koristiti u daljnjem školovanju i životu, međunarodna suradnja i timski rad, uključivost i raznolikost, okolišna održivost i digitalno obrazovanje

Više o projektu

Mobilnost - Belgija

Mobilnost - Madeira, Portugal


Erasmus+ projekt Covid-19 Digital Accelerator (2021. - 2023.)

Projekt kojim se potiču Digitalne kompetencije učenika kroz međunarodnu suradnju, komunikacijske vještine, vodstvo i timski rad. Predviđeno trajanje je od 2021. - 2023. godine. 

Više o projektu

Covid19 Digital Accelerator u Zagrebu,  4. - 8. travnja 2022.


Projekt međunarodne suradnje "Kako živi Gupčeva lipa?"

U okviru projekta Kako živi Gupčeva lipa ostvarit će se suradnja Osnovne škole Matija Gubec iz Tavankuta i Osnovne škole Matije Gubca iz Zagreba. Aktivnosti će biti vezane uz Gupčevu lipu kao najpoznatije stablo u Hrvatskoj, simbol otpora protiv nepravde, koje je 1957. proglašeno spomenikom prirode - rijetkim primjerkom drveća. Ova lipa je zaštićeni spomenik kulture i povijesni spomenik, a vezana je uz osobu Matije Gupca jer se smatra da je pod njom okupljao sudionike Seljačke bune. 

Više o projektu


K1

OŠ Matije Gupca ove godine uspješno završava projekt “Gubec-our window to the world” u sklopu Erasmus+ programa za čiju su nam provedbu dodijeljena financijska sredstva od strane Europske unije, a za edukaciju školskog osoblja u svrhu unapređivanja nastave.

Više o tome kako se projekt odvija pročitajte ovdje:


K2

Od druge polovice 2018. do prve polovice 2020. godine OŠ Matije Gupca sudjelovat će u Erasmus+ projektu "Creation and Motivation". Radi se o Key Action 2 (KA2) projektu, koji se nastavlja na već odrađeni KA1 projekt. U sklopu projekta učenici naše škole ići će u posjete školama u Italiji, Njemačkoj, Latviji i Rumunjskoj, dok će učitelji sudjelovati u edukaciji u Poljskoj. Sva putovanja učitelja i učenika financirat će se iz sredstava Europske Unije.


In Medias ReStart

In Medias ReStart – integrativan pristup poučavanju medijske, digitalne, čitalačke, prirodoslovne, višejezične i multikulturalne pismenosti

Projekt In Medias ReStart, koji se sufinancira iz Europskoga socijalnoga fonda Europske unije, provode tri odgojno – obrazovne ustanove. Nositelj (korisnik) projekta je OŠ Matije Gupca iz Zagreba, a partneri su OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja i SŠ Marka Marulića, Slatina. Započeo je 30. studenoga 2017. i predviđeno mu je trajanje do 30. studenoga 2019. godine.

Prečice