Sadržaj

21. 12. 2020.

Bake i djedovi u školskim klupama

Bake i djedovi u školskim klupama

Učenici šestih razreda Osnovne škole Matije Gupca su još jednom kroz kreativne zadatke u sklopu nastave Hrvatskoga jezika, pokazali svoju kreativnost i znatiželju.

Zadatak koji smo ovaj put dobili bilo je istraživanje o školovanju u prošlosti te  intervju s bakom ili djedom na tu temu. Učenici su, zbog pandemije Korona virusa, svoje bake i djedove kontaktirali mobitelom i nisu im fizički bili blizu kako bi poštovali mjere epidemiološke sigurnosti. Učenici su svoje intervjue zapisali, dodali fotografije, snimilii audio ili video razgovora.

Saznali smo puno metoda i načina učenja i predavanja različitih profesora i učitelja. Svi smo shvatili da je prijašnje školovanje bilo puno drugačije od danjašnjega i da smo zaboravili koliko bismo trebali biti zahvalni jer nema fizičkih kazni i drugih pokazatelja strogosti.

Isto tako smo shvatili da smo kroz generacije zaboravili cijeniti značaj i ulogu svojih profesora u našem obrazovanju i odgoju te cijeniti svoje profesore kao osobe. Svi razredi su se još jednom zabavili zadatkom i saznali puno toga o školovanju u doba baka i djedova, koje inače ne bi znali.

Sara M., 6.c

Pogledajte video Laure S.:

 

 

Projekt Baka i djed, Sebastijana K.:

Ostale radove pogledajte ovdje:

Plakat Šimuna K.

Moja baka u školskoj klupi - Ivor Č. T. 

Školovanje u prošlosti - Toni B. 

Bake i djedovi u školskim klupama - Marta V. B. 

 

Prečice