Sadržaj

23. 3. 2021.

Objava rezultata za natjecanje - izložbu LIK 2021.

Objava rezultata za natjecanje - izložbu LIK 2021.

Poštovani,

 
REZULTATE NATJECANJA-IZLOŽBE UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA GRADA ZAGREBA IZ PODRUČJA VIZUALNIH UMJETNOSTI I DIZAJNA – LIK 2021. MOŽETE VIDJETI U PRILOŽENIM  DOKUMENTIMA.


Tema ovogodišnjeg LIK-a u kategoriji osnovnih i srednjih škola bila je PORTRET i AUTOPORTRET.  Za učenike osnovnih škola zadatak je bio kreirati ornament u boji inspiriran hrvatskom folklornom i tradicijskom etnografskom baštinom (podtema) u grafičkoj tehnici kolografije ili u digitalnom crtežu. Učenici srednjih škola trebali su izraziti ideju, doživljaj, vrijednosti i stavove u odnosu na podtemu Ljudsko tijelo u umjetnosti koristeći likovne tehnike crtanja, slikanja ili video uratka.


Ovogodišnje je natjecanje LIK 2021. provedeno u prostoru osnovnih i srednjih škola poštujući propisane epidemiološke mjere uzrokovane pandemijom Covid-19. Iz tog je razloga izostala i svečana ceremonija otvorenja županijske izložbe LIK-a 2021.

Ipak, želeći  barem malo pružiti estetski užitak i doživljaj koji ponajbolji likovni radovi ovogodišnjeg LIK-a pružaju, u glavnom predvorju škole domaćina izložen je dio postava, a koji se odnosi na radove iz šireg izbora za državno natjecanje (selektirani  za državno i pohvaljeni za iznimno uspješan rad).

Svi sudionici i njihovi mentori pozvani su doći i pogledati  najbolje radove, uz prethodnu najavu, poštujući epidemiološke mjere.

Također, izložba LIK 2021. je u cijelosti postavljena virtualno i možete ju pogledati putem poveznice LIK 2021. od 24. 3. 2021. nadalje.

 

 Poveznica na VIRTUALNA IZLOŽBA LIK 2021. 

Svi učenici čiji su radovi selektirani na županijskom natjecanju - izložbi dobit će pohvalnice, a njihove mentori zahvalnice putem elektroničke pošte. 


Ivana Devernay Cimić, prof.
tajnica Povjerenstva LIK 2021. za županiju Grad Zagreb


U ime Povjerenstva:
mr. Ljiljana Klinger,
predsjednica Povjerenstva LIK 2021. za županiju Grad Zagreb

 

Dokumenti:

Prečice